top of page

DIT BEN IK.

CHEF JASPER BOOMSMA

Jasper werkt sinds zijn 15e in de keuken. In het vak herkende hij de harde maar eerlijke orde van een piratenschip, wat hem direct aansprak. Later zag hij ook parallellen met het circus, zijn tweede grote liefde: "The show must go on. Zelfs als je vinger er af ligt." 

 

Hij spreekt gedreven over presteren onder druk en de blijvende ontwikkeling: "Een prei blijft een prei. Toch is er geen einde aan, ik blijf leren, heel fijn. Een nieuwe show, een nieuw menu... steeds met wat je kan toch weer iets nieuws verzinnen. Je staat in de keuken eigenlijk compleet voor jezelf te werken en toch doe je alles voor de gast, een spannende combinatie."

 

Na opleidingen in beide richtingen, werkte hij onder meer bij Circus Elleboog en Circus Rotjeknor als acrobaat voor Compagnie Biscuit. En in diverse restaurants. Het concept waarin hij inmiddels de combinatie opzoekt, werkt alleen bij mensen thuis (anders ontstaat er een dinner show gevoel, iets wat Jasper graag vermijdt). Theatrale elementen geven het gevoel dat je naar iets unieks kijkt, zeker als je ervoor kiest om Jasper op de gelegenheid in te laten spelen. Het diner kan op grote schaal, maar de chef benadrukt dat er meer ruimte voor contact en spielerei is bij kleinere gezelschappen.

bottom of page